Известие

Collapse
No announcement yet.

Почна се!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• А Алфата беше ли на контакт ?
    Защото захранването на датчика е през контакт .
    Поне на тези на които аз съм се ровил , а и на 164-ката като гледам схемата пак е през контакт .
    Ако си мерил през контакт и няма захранване имаме проблем .
    Опитайте да подадете първо 5 волта на датчика на червения кабел и ако не тръгне му подайте 12 волта .
    Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
    Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
    Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

• Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
      А Алфата беше ли на контакт ?
      Защото захранването на датчика е през контакт .
      Поне на тези на които аз съм се ровил , а и на 164-ката като гледам схемата пак е през контакт .
      Ако си мерил през контакт и няма захранване имаме проблем .
      Опитайте да подадете първо 5 волта на датчика на червения кабел и ако не тръгне му подайте 12 волта .
      Ако датчика работи на принципа на ХОЛ силно си противоречиш - няма никакви напрежения да влизат и излизат!
      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
      sigpic
      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

• Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
        Ако датчика работи на принципа на ХОЛ силно си противоречиш - няма никакви напрежения да влизат и излизат!
        Виж не искам да споря точно с тебе но напрежения има .
        Справка за елемента за който говорим : http://fett.tu-sofia.bg/et/2000/Stat...0Principle.pdf

http://www.audiemotion.org/forum/vie...php?f=7&t=1563

П.С. Когато мерите - мерете между сигнален и + а не между сигнален и маса .
        Last edited by Sunny; d.m.y г., 03:32.
        Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
        Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

• Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
          Справка за елемента за който говорим : http://fett.tu-sofia.bg/et/2000/Stat...0Principle.pdf

http://www.audiemotion.org/forum/vie...php?f=7&t=1563

П.С. Когато мерите - мерете между сигнален и + а не между сигнален и маса .
          еми по-ясно обяснение от това...ЕВАЛА
          Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
          Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
          Lancia Ypsilon '02

Comment

• колата си беше барабар запалена на първа ... иначе сега ще разгледам нещата които си ми предоставил, мерси

Елемента който отчита се нарича датчик на ХОЛ
            С това не мога да се съглася, датчика на хол е също индуктивен, но този в скоростната кутия е друг ... не те разбрах точно за него ли говориш
            33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

• Явно тоя датчик ще ни побърка,след като в три и нещо вечерта продължава дискусията,но евала на колеката за обяснението.Ако и сега не тръгне при това обяснение как да се мери-смени го!Аконе намериш,мисля,че мога да намеря един от 145.
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• съни, ся ми светна кво се опитваш да кажеш ... глупоста горе се направи че не си я чел
                33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

• При разкачена букса и двата кабела (бял и червен) нямат връзка, нито с маса, нито с +12 на контакт. На таблото там където трябва да бъде буксата на извода за към белия кабел имаме маса, а на червения имаме некви 2 волта, което е не нормално. Това е на контакт при неподвижна кола.
                  Ако датчика е на Хол няма никаква логика ширмовката да бъде свързана с белия кабел, а на червения кабел да има няма 2 волта. При това положение сигнала не може да дойде от никъде.
                  Ако датчика е индуктивен белия кабел е свързан към ширмовката и от там да идва минус, който идва от таблото, а от червения кабел да взимаме напрежението което трябва да дава датчика.
                  При всички положение тая ширмовка не трябва да бъде свързана към един от кабелите ... някой го е направил но не знам защо....?
                  33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

• okay
                    Намери кой е захранващия кабел , прекъсни го и подай на датчика 12 волта . Мисля си , че би трябвало да пробачка .

Comment

• Проблема е,че до сега никой не е дал категорично схемата на ВШД и си гадаеме на който каквото му харесва.
                      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• ВШД ?
                        33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

• Първоначално публикувано от -Kris- Покажи съобщение
                          ВШД ?
                          Въпросния Шибан Датчик!

Взаимствано от една книга!

Comment

• Бе достатъчно ми е да обади някой дали е хол или индуктивен ... пък тва съни де го каза ше го пробвам, но като му дам ток в кво състояние трябва да е колата ?
                            33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

• Намираш от някъде 12 волта през контакт
                              Прекъсваш захранващия кабел някъде на удобно място
                              Подаваш 12 волта
                              Палиш и отиваш да тестваш
                              Нямам свободно време аз сега , иначе да я бяхме оправили пред вас или пред нас , в тази криза имам работа за целия Китайски народ и половин Индия .

Ако е индуктивен датчика ще е с два кабела - тогава е една бобина - и пак има напрежение .
                              Ако са 3 кабела е с елемент на ХОЛ - полупроводников елемент с големината на маломощен транзистор .
                              Давай му смело 12 волта и няма къде да отиде . Най много да изгори ако е на 5 волта

Comment

• Първоначално публикувано от -Kris- Покажи съобщение
                                Бе достатъчно ми е да обади някой дали е хол или индуктивен ... пък тва съни де го каза ше го пробвам, но като му дам ток в кво състояние трябва да е колата ?
                                В трезво и на запалено

Comment

Working...
                                X